Patru persoane au decedat în accidente rutiere, în weekend

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru persoane au decedat, iar alte 12 au fost traumatizate, în cadrul a 11 accidente rutiere produse în zilele de odihnă.

Conform Inspectoratului Național de Patrulare, în weekend, polițiștii de patrulare au documentat 2,200 abateri de la RCR, cea mai gravă încălcare fiind depășirea limitei de viteză – 941 de cazuri.

Totodată, zeci de mașini din toată țara au fost trase pe dreapta de către angajații INP pentru verificarea șoferilor care încalcă prevederile legale, urcând în stare de ebrietate la volan.

Astfel, au fost documentați 16 şoferi care conduceau sub influența alcoolului, iar în alte 6 cazuri conducătorii unităților de transport au refuzat testarea alcoolscopică.

La fel, în weekend, au fost înregistrate 11 accidente rutiere soldate cu decesul a 4 persoane și traumatizarea altor 12.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă participanții la trafic să adopte o manieră calmă de conducere, să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum și să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

Nu în ultimul rând, polițiștii roagă conducătorii auto începători să evite pe cât posibil conducerea autovehiculului în condiții de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, din lipsă de experiența și risc major de implicare în evenimente rutiere nedorite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...