Întorși din drum: Mai mulți moldoveni nu au avut acces de intrare în Rusia și în UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe parcursul săptămânii trecute, șapte cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federația Rusă, iar alți cinci – în Uniunea Europeană. Doi conaționali au fost deportați din UE.

În perioada 22 – 28 ianuarie 2018, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 287,143 traversări, dintre care un număr de 149,853 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 74,553 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – 37,553 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 44 932 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 38 855 traversări persoane,
PTF Otaci – 37 294 traversări persoane,
PTF Sculeni – 35 668 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 22 521 traversări persoane,
PTF Criva – 18 768 traversări persoane.

Pe parcursul săptămânii trecute, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 65 de evenimente, cu documentarea a 77 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova. Astfel, 46 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere,iar 20 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, au fost înregistrate trei încălcări a regulilor de transportare a călătorilor și mărfurilor, patru tentative de trafic ilicit de bunuri, iar un conducător auto a ignorat regulile de circulație rutieră.

În decursul săptămânii precedente, 40 de cetăţeni străini, dar și 52 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, șapte cetățeni moldoveni au părimit refuz de intrare în Federația Rusă, iar alți cinci – în Uniunea Europeană. Doi conaționali au fost deportați din UE.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...