11:05:55 29.03.2024
Stiri

Decizia luată de Donald Trump în ULTIMUL MOMENT. Hotărârea care poate SCHIMBA SOARTA ÎNTREGII LUMI. Preşedintele SUA NU mai poate fi oprit

Știri 28.01.2018 21:04 Vizualizări1986 Autor: Ziarul National
Decizia luată de Donald Trump în ULTIMUL MOMENT. Hotărârea care poate SCHIMBA SOARTA ÎNTREGII LUMI. Preşedintele SUA NU mai poate fi oprit


Preşedintele SUA, Donald Trump, ar fi dispus să semneze Acordul de la Paris, dacă documentul va suferi modificări importante, potrivit unor informaţii dintr-un interviu care urmează să fie difuzat, duminică, de postul britanic de televiziune ITV, relatează The Guardian, citat de gandul.info.

„Dacă fac un acord bun, există întotdeauna o şansă ca să revenim (asupra deciziei – n.r.)", a declarat preşedintele american, precizând însă că acordul ar fi unul “teribil” şi “inechitabil" pentru Statele Unite.

„Dacă cineva spune reveniţi în Acordul de la Paris, va trebui să fie complet diferit, pentru că avem un acord îngrozitor", a subliniat Donald Trump în interviu.

Preşedintele a adus drept sprijin în susţinerea deciziei faptul că anunţata dispariţie a calotei glaciare încă nu s-a produs.â

„S-a spus că se va topi calota glaciară, ar fi trebuit să dispară până acum, dar văd că încă se stabilesc recorduri", a adăugat Trump.

Preşedintele Statelor Unite şi-a retras ţara din Acordul de la Paris la începutul lunii iunie 2017, susţinând că mari poluatori precum China şi India sunt trataţi cu îngăduinţă, în detrimentul industriei americane. Decizia sa a fost aspru criticată la nivel global.

Aproape 200 de state au convenit în 2015 asupra unui pact global obligatoriu ce prevedea reducerea emisiilor de carbon, până în 2030. SUA este al doilea cel mai mare poluator, emiţând anual 15% din întreaga cantitate de gaze cu efect de seră la nivel mondial.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md