ZdG: O parcare multietajată ar putea apărea în centrul Capitalei. Proiectul aparține familiei unui deputat

O parcare multietajată ar putea fi construită pe strada Mihai Eminescu din centrul Chișinăului, în imediata vecinătate a Conacul urban al lui A. D. Inglezi, monument de arhitectură introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chișinău  la iniţiativa Academiei de Ştiinţe.

Proprietarele terenului pe care ar urma să fie construită parcarea sunt Olesea Diacov și Natalia Stati, fiicele deputatului democrat Dumitru Diacov, scrie Ziarul de Gardă.

„În urma consultării cu Primăria şi Ministerul Culturii, ne gândim să construim un edificiu care cu siguranţă se va înscrie în ansamblul de clădiri din zonă şi, după cum centrul oraşului este invadat de maşini parcate neregulamentar din cauza lipsei spațiilor pentru parcare special amenajate, parcarea ar fi foarte binevenită”, a declarat Natalia Stati.

Terenul de pe str. Eminescu 52/1 și 52/2, pe care urmează a fi ridicată parcarea, a aparținut în trecut statului, fiind în gestiunea Teatrului Republican „Luceafărul”.

În 2012 terenul, împreună cu clădirile avariate, a fost privatizat de firmele care arendau bunurile imobile, iar doi ani mai târziu, în 2014, a ajuns în posesia fiicelor președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, mai scrie ZdG.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.