Ce este Bananacoin, considerată cea mai absurdă monedă virtuală de până acum

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Simțeai că tehnologia nu a intrat destul în industria alimentară? Stai liniștit, acest lucru a devenit istorie și asta datorită unui grup de dezvoltatori de software și avocați, care s-au alăturat producătorilor de fructe din Laos. Așa a apărut Bananacoin, scrie playtech.ro.

Bananacoin este un jeton utilitar bazat pe Ethereum, legat la prețul de export al unui kilogram de banane. Printre altele, este și prima opțiune blocchain din lume care implică producția de banane ecologice din Laos, iar producătorii se laudă că sunt capabili să schimbe industria bananelor în același fel în care Uber a revoluționat industria de taxiuri.

Bananacoin este un model de crowdfunding în care faci schimb de investiții în fermele de banane din Laos pentru „jetoane” digitale. Valoarea lor este egală cu prețul de export al unui kilogram de banane.

Scopul Bananacoin este lăudabil, oricât de absurd ar fi ideea speculării pe viitor a bananelor. În cazul în care nu știai, banana comună, cunoscută sub numele de Cavendish, este pe cale de dispariție, datorită unei ciuperci. Misiunea echipei este de a ajuta la oprirea dispariției bananei prin creșterea cantităților unei specii dulci, numită Lady Finger, care va fi exportată în China, unde cererea este foarte mare.

Chiar și așa, acest lucru nu a împiedicat oamenii să ridiculizeze impactul criptomonedelor, iar cea mai bună glumă a fost că „Măcar te face bogat în potasiu”.

Echipa din spatele Bananacoin include doi antreprenori ruși și un agronom thailandez, care produc banane în provincia Vientiane din Laos. Ei speră să utilizeze investițiile în Bananacoin pentru a-și extinde terenul de la mărimea actuală, de 100 de hectare, la 360 de hectare, pe parcursul următoarelor 18 luni.

În plus, „jetoanele” nici nu sunt scumpe. Din 24 decembrie, au fost vândute aproximativ 3,4 milioane de Bananacoin, la un preț de o,5 dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...