Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron intră în istorie, după ce a traversat 7 mari strâmtori ale lumii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce a trecut prin 6 strâmtori ale lumii, sportivul moldovean Ion Lazarenco Tiron a trecut astăzi și printre cea de a 7-a, cea din Noua Zeelandă.

Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron, care este stabilit în Irlanda de aproape 20 de ani, a trecut astăzi strâmtoarea din Noua Zeelandă.

„Ion Lazarenco Tiron e unul din 1 miliard de pe glob. E al optulea om ce a înotat cele șapte strâmtori. El face istorie. Despre el se va vorbi pe toate continentele. El le-a trecut pe toate din prima încercare!”, a anunțat Denis Roșca, autorul Cății de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova.

Citește și: (GALERIE FOTO) Un moldovean vrea să intre în istorie: După ce a traversat 5 mari strâmtori ale lumii se pregătește de o nouă provocare

Cele 7 mari strâmtori ale lumii prin care a trecut sportivul sunt: Canalul Mânecii, Defileul Gibraltar, Canalul de Nord ce leagă țărmul irlandez de cel britanic, Canalul Catalina din California, strâmtoarea Molokai din Hawaii și strâmtoarea Tsugaru din Japonia.

Totul a început însă în anul 2013 atunci când înotătorul amator a trecut în înot râul Nistru, o distanță de 240 de km în 8 zile, în scop caritabil, pentru a aduna bani copiilor orfani și sportivilor săraci din Moldova.

Atunci sportivul a fost contactat de președintele Asociației înotătorilor din lume și i-a spus că a realizat ceva unic, demn de Cartea Recordurilor Guinness. „Eu însă nu fac asta pentru nume și succes, ci pentru că mă doare sufletul de ceea ce se întâmplă la noi în țară”, menționa înotătorul într-un interviu oferit pentru Independent.md.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...