Actualitate

Un tânăr moldovean, oprit la trecerea de frontieră, încerca să treacă cu buletin românesc falsificat

În după amiaza zilei de ieri, 26 ianuarie 2018, pentru formalitățile necesare trecerii frontierei de stat s-a prezentat un tânăr moldovean de 24 de ani, în calitate de pasager al unui autoturism de ocazie. În cadrul procedurii de identificare a persoanei în cauză, dar și controlului documentelor de călătorie, polițistul de frontieră a observat o neclaritate în comportamentul acesteia. În acest sens, de comun cu grănicerul ucrainean s-a luat decizia extinderii verificărilor și supunerea unui control amănunțit.

Urmare, în bagajul tânărului, mai exact în portmoneu s-a depistat o carte de identitate, eliberată de autoritățile române pe numele celui prezent în punctul de trecere. La examinarea minuțioasă, s-a constatat că documentul prezintă mai multe elemente de falsificare.

În cadrul audierii, cetățeanul moldovean a declarat că a apelat la ajutorul unei persoane străine, identificată pe internet, să-i perfecteze documentul falsificat. Pentru serviciile de fabricare a actului, tânărul ar fi dat 350 de euro.

Documentul a fost reținut și va fi transmis spre expertiză, iar cercetările sunt continuate de angajaţii Poliţiei de Frontieră în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor. Conform normelor procedurale, pe cazul dat a fost întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. (1) CP al RM. Cetățeanului moldovean i-a fost permisă trecerea frontierei de stat.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *