/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ Familia unui deputat vrea să ridice în centrul Capitalei o parcare multietajată

27 ianuarie 2018, ora 12:26

Proiectul parcării multietajate a fost publicat pe pagina de facebook a Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din R. Moldova, menționându-se că proiectul a fost avizat pozitiv de către Consiliul Naţional al Monumentelor Istorice în septembrie 2016.

„În urma consultării cu Primăria şi Ministerul Culturii, ne gândim să construim un edificiu care cu siguranţă se va înscrie în ansamblul de clădiri din zonă şi, după cum centrul oraşului este invadat de maşini parcate neregulamentar din cauza lipsei spațiilor pentru parcare special amenajate, parcarea ar fi foarte binevenită”, a declarat Natalia Stati pentru sursa citată.

Terenul de pe str. Eminescu 52/1 și 52/2, pe care urmează a fi ridicată parcarea, a aparținut în trecut statului, fiind în gestiunea Teatrului Republican „Luceafărul”. În 2012 terenul, împreună cu clădirile avariate, a fost privatizat de firmele care arendau bunurile imobile, iar doi ani mai târziu, în 2014, a ajuns în posesia fiicelor președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram