Cutremur în România, sâmbătă dimineaţa: Este cel mai mare înregistrat în 2018

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două cutremure au avut loc sâmbătă dimineaţa, unul în regiunea seismică Vrancea, pe teritoriul judeţului Buzău şi, respectiv, iar celălalt în judeţul Galaţi.

Activitatea seismică în zona Vrancea este foarte intensă zilele acestea, într-un interval de doar 24 de ore fiind consemnate trei cutremure. Ultimul dintre ele s-a produs sâmbătă dimineaţa, la ora 8.48, la o adâncime de 100 km şi a avut o magnitudine de 3,5. A fost cel mai puternic seism înregistrat pe teritoriul României de la 1 ianuarie 2018, cu magnitudine identică celui produs pe 15 decembrie 2017, în aceeaşi zonă.

De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 2,2 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineaţa, la ora 5.20, în Moldova, judeţul Galaţi, la o adâncime de doar 13.5 kilometri. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Tîrgu Bujor (24 km), Tecuci (31 km), Bereşti (33 km), Bîrlad (40 km), Galaţi (53km).

În luna ianuarie au avut loc 21 de cutremure cu magnitudinea între 2 şi 3,5 grade pe scara Richter, cele mai multe în zona seismică Vrancea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...