Ipoteză în ancheta privind trenul deraiat lângă Milano

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii italieni exclud ipoteza unui sabotaj în cazul trenului care a deraiat ieri lângă Milano, care a luat viaţa a trei oameni şi a rănit alţi peste 40, printre care şi un român.

Anchetatorii se axează acum pe o eroare umană şi investighează modul în care au fost făcute inspecţiile tehnice pe tronsonul de cale ferată Milano-Brescia.

Autorităţile italiene au ridicat documente care arată cum a fost verificată reţeaua feroviară şi vor inspecta trenul distrus şi cutia neagră a garniturii.

Până la stabilirea vinovaţilor, rudele şi prietenii îi plâng pe cei care au pierit în accident, iar supravieţuitorii încearcă să uite prin ce au trecut. Este şi cazul unui român de 41 de ani care a încercat să ajute pasagerii prinşi între fiarele vagoanelor.

„Pasagerii urlau cu disperare, unii îşi căutau rude sau prieteni (…) care nu puteau ieşi din cauză că uşile erau blocate. Cineva a luat pietre şi a spart ferestrele pentru a scoate răniţii. Am încercat şi eu (..) Am încercat să o scot, (femeia – n.r.) era blocată şi părea leşinată”, a povestit un român pentru Il Giorno.

Două dintre cele patru linii de pe ruta Milano-Brescia, unde a avut loc tragedia, au fost redeschise traficului. Aceasta este una dintre cele mai circulate din Italia, cu aproape 500 de trenuri care trec zilnic pe acolo.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...