Fracțiunea PL din CMC avertizează că Silvia Radu, Ruslan Codreanu și socialiștii vor să schimbe mai mulți șefi de direcții

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracțiunea Partidului Liberal în Consiliul Municipal Chișinău susține că primarul interimar al capitalei Silvia Radu, împreună cu Ruslan Codreanu de la PPEM și alături de fracțiunea Socialiștilor din CMC ar pregăti „pe ascuns, fără expertiză juridică și economică”, precum și „fără o dezbatere publică prealabilă”, „reorganizarea” subdiviziunilor Primăriei. Astfel, potrivit PL, aceștia ar încerca să se „debaraseze” de unii funcționari incomozi.

Potrivit unui comunicat distribuit de liberali, Silvia Radu i-ar fi amenințat deschis pe unii funcționari, că dacă nu scriu cerere de eliberare „îi va țese cum știe ea”.

Unul dintre „autorii acestor „gogoașe” plămădite pe ascuns, departe de ochii opiniei publice” ar fi, potrivit PL, consilierul municipal Eugenia Ceban, care este și mama președintelui fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, tot el purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon.

„Fracțiunea PL din CMC se declară împotriva unor asemenea maniere de administrare pe ascuns ca hoții și cere public explicații de la autorii acestor inițiative dubioase care vor fi costurile economice și ce eficiență în administrare vor aduce aceste demersuri și de ce se evită o dezbatere publică pe această temă?”, se arată în comunicatul fracțiunii.

Amintim că Silvia Radu a anunțat anterior despre reorganizarea Direcției Locativ-Comunale, respectiv, demiterea șefului acesteia, Petru Gontea, pe motiv că direcția administrată de acesta nu s-a isprăvit cu curățarea zăpezii pe trotuare și în curțile blocurilor ca urmare a ninsorilor. Totodată, mai înainte, aceasta a avut diferite replici tăioase în adresa altor șefi de direcții, inclusiv una care a devenit „celebră”, adresată șeful Direcției generale transport și căi de comunicații, Oleg Poiată, „Eu sunt șefa dumneavoastră. Ieșiți!”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...