/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Au dispărut marcajele de pe drumuri. Șoferii și pietonii circulă cu „inima în dinți”

missing
26 ianuarie 2018, ora 18:27

Iarna a șters marcajul rutier de pe străzile capitalei. De parca a trecut cineva cu buretele. Nu se mai vad nici trecerile de pietoni, nici liniile care separă benzile de circulație. Și asta în condițiile în care a trecut abia jumătate de an de când a fost aplicat marcajul pe bulevardul Ștefan cel Mare. Pietonii se plâng că nu se mai simt în siguranță atunci când traversează strada.

„Dacă nu ești atent poți și să mori. Trebuie să te păzești singură, nu te va păzi nimeni.”

„Unul stă și se oprește, iar altul nici nu se uită înainte… Merg școlarii, lumea și nu se mai uită că e zebra și trebuie să se oprească.”

„S-au șters! Să le faci acum e ca și cum ar fi în zadar. Nu vi-i frică să mergeți, mai ales noaptea? Noaptea, da. Acum le văd oleacă.”

„După semafor ne orientăm. Nu-i responsabilitate, nu-i nimic.”

Nici șoferilor nu le este mai ușor. Circulă, spun ei, cu inima în dinți.

„Este anevoios mai ales la treceri, nu se vede bine. Ar trebui să fie reînnoite.”

„Mergem mai încetișor. Ce altceva să fac dacă nu se vede. – Vă expuneți riscului și dvs, dar și pietonii. Asta-i drept, dar ce să fac eu acum?”

„Situația e … să nu se audă ca e prostie! Pe marginea drumului semnele sunt. – Semafoarele vă salvează. Dar nu de fiecare dată pentru că la noi și oamenii sunt căscați oleacă.”

Șeful de la Transport, Vitalie Butucel, recunoaște ca marcajul s-a cam șters. Funcționarul spune că vopseaua folosită nici nu putea rezista mai mult – nu era prea calitativă. „Odată cu stabilirea condițiilor meteo favorabile municipalitatea va începe aplicarea marcajelor rutiere. În anul acesta preconizăm să o facem mai rapid. Ne propunem de anul acesta să aplicăm vopsea mult mai calitativă,” a declarat Butucel.

Pe unii șoferi nu doar marcajele îi deranjează. „Coșmar. Pe primarul acesta nou trebuie să-l filmăm. Câți oameni și-au rupt picioarele”

Nu stăm mai bine nici la capitolul „drumuri”. Din cauza umezelii și înghețurilor, găurile în asfalt se adâncesc, iar șoferii se plâng că-și strică mașinile.

„Cum e țara, așa e și drumul.”

„Înțelegem că nu suntem în Germania. Nu putem că avem drumuri foarte bune, dar măcar o mică intervenție ar fi necesară. Tot drumul e distrus, s-au împrăștiat pietre.”

„Foarte rele sunt drumurile. Sunt gropi. Cu mașina încă nu am avut probleme, e încă nouă. Cu alte mașini care sunt mai vechi, mai joase sunt probleme.”

Oficialii de la Transporturi au promis că și gropile vor dispare…în curând. „În perioada aceasta lucrăm cu material frezat rece, care este prea ieftin, dar pentru o perioadă rezolvă aceste probleme, iar când ne vor permite condițiile meteo vom interveni cu asfalt fierbinte”, a menționat Vitalie Butucel.

Pentru marcajul rutier de pe bulevardul Ștefan cel Mare, aplicat vara trecută, s-au cheltuit 2 milioane de lei.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram