Demonstrație kurdă cu „potențial considerabil de conflict” programată pentru sâmbătă la Köln. Poliția, în alertă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliția germană a avertizat asupra unui „potențial considerabil de conflict” la o demonstrație planificată de kurzi pentru sâmbătă în orașul Köln (vest), informează vineri agenția dpa.

Peste 20.000 de participanți kurzi din fiecare parte a Germaniei se așteaptă să sosească la Köln pentru acțiunea de protest împotriva ofensivei militare turce în curs de desfășurare vizând forțele kurde din nordul Siriei, a declarat vineri șeful forțelor de poliție din Köln, Uwe Jacob, citat de Agerpres.

Peste 2.000 de ofițeri de poliție sunt pregătiți să fie desfășurați pentru demonstrație, inclusiv din state federale vecine, a adăugat el.

El a atras de asemenea atenția că protestatarii sunt așteptați să treacă prin centrul orașului unde trăiesc mulți turci și cea mai mică provocare ar putea „conduce la ciocniri”.

Demonstrația și marșul au fost anunțate de organizația Nav-Dem, apropiată de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în afara legii şi împotriva căruia luptă guvernul turc.

Sindicatul ofițerilor de poliție, GdP, a avertizat de asemenea asupra posibilității unor ciocniri violente. Dreptul de exprimare a opiniei a fost acordat de asemenea persoanelor care „nu sunt neapărat cetățeni germani”, a declarat vineri Oliver Malchow, șeful GdP.

Cu toate acestea, „conflictele” care se termină cu atacuri violente asupra adversarilor politici, trecătorilor nevinovați sau poliției nu vor fi tolerate, a adăugat el. „Republica Federală (Germană) nu trebuie să devină o scenă pentru conflicte intra-turce”, a insistat șeful sindicatului polițiștilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...