Halep – Wozniacki, „finala disperatelor“: De ce a fost catalogat aşa meciul de sâmbătă de presa internaţională

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După trei ani, trofeul de la Australian Open la feminin se va disputa între capii de serie numărul 1 şi numărul 2. Şi toată România speră ca istoria să se repete până la capăt.

În 2015, Serena Williams, cap de serie numărul 1, a întâlnit-o în ultimul act pe Maria Şarapova, cap de serie numărul 2. Şi câştig de cauză a avut rusoaica, scor 6-3, 7-6.

Sâmbătă (ora 10.30, Eurosport), pe „Rod Laver Arena“ din Melbourne, Halep şi Wozniacki se vor afla în centrul atenţiei. Vorbim despre cele mai bune jucătoare ale lumii la ora actuală, aşa că nici că nu se putea să avem o confruntare mai echilibrată.

Au câte două finale pierdute

Dacă Halep se află acum pe prima poziţie în ierarhia mondială, în schimb, daneza de 27 de ani a atins această poziţie la 11 octombrie 2010. Totuşi, ambele sportive au o mare problemă: n-au câştigat până acum un trofeu de Grand Slam! Iar similitudinile continuă: şi Halep, dar şi Wozniacki vor juca, sâmbătă, a treia finală de Grand Slam.

*Wozniacki a fost învinsă de două ori în ultimul act de la US Open, în 2009 şi 2014.

*Halep a pierdut două finale de French Open în 2014 şi în 2017.

Sâmbătă, fie Caroline, fie Simona va scăpa, într-un final, de această etichetă de jucătoare mare, ajunsă în vârful ierarhiei mondiale, fără să fi avut un titlu de Grand Slam.

Se bat şi pentru locul 1 mondial

Dincolo de miza trofeului pus în joc, finala de la Australian Open mai oferă un bonus: locul 1 WTA. Cine se va impune la Melbourne va fi, începând de luni, pe prima poziţie în ierarhia mondială.

Pentru Simona Halep ar fi, practic, vorba de păstrarea statutului actual de lider WTA, ea ajungând pe prima poziţie, începând cu 9 octombrie 2017.

Premieră după 38 de ani

Presa internaţională a catalogat confruntarea de sâmbătă drept „Finala disperatelor“. Asta deoarece, cele două combatante sunt fără un trofeu de Grand Slam în CV. Din 1980 nu s-a mai întâmplat ca finala de la Australian Open să fie disputată de două astfel de sportive. Atunci, Hani Mandlikova (Cehoslovacia) a învins-o pe Wendy Turnbull (Australia), scor 6-0, 7-5.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...