(FOTO) Avertismentul salvatorilor către cei care îşi parchează maşinile alandala prin curţile blocurilor: Neglijenţa ta poate costa o viaţă!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ce s-ar întâmpla în cazul în care un incendiu ar izbucni în apartamentul în care trăiţi, iar pompierii nu ar putea ajunge din cauza maşinilor pe care le-aţi parcat la intrarea în curte?! Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a inițiat o campanie de atenționare a conducătorilor auto care aleg să parcheze mijloacele de transport în preajma clădirilor și blocurilor de locuit, blocând accesul pompierilor în caz de incendii.

„Nu uita, neglijenţa ta poate costa o viaţă!”, atenţionează salvatorii în cadrul campaniei lansate. Acțiunea are loc în comun cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare și are drept scop sensibilizarea șoferilor iresponsabili.

Astfel, pe parcursul a mai multor zile, echipaje comune de pompieri și polițiști vin în curțile blocurilor de locuit și încercă să-și facă acces către scări, dar parcarea autovehiculelor îngreunează intervenția acestora.

Prima acțiune de preîntâmpinare a avut loc în sectorul Botanica al municipiului Chișinău, unde zeci de mașini au zădărnicit accesul echipajelor de urgență. Pompierii și polițiștii au împărțit avertismente în preajma blocurilor din străzile Traian, Decebal, Cuza Vodă, Independenței, Valea Trandafirilor și Burebista.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă conducătorii auto să nu parcheze mașinile în imediată apropiere de blocuri și să asigure accesul deschis pentru intervenții. În caz contrar acțiunea serviciilor de urgență poate fi tergiversată, iar persoanele care au nevoie de ajutor sunt puse în dificultate. Acțiunea pompierilor va continua și în alte sectoare ale capitalei, dar și în alte orașe din țară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...