Donaţii de peste 250 mii lei, adunate în câteva zile pentru victimele accidentului de lângă Todireşti, soldat cu cinci morţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Familiile victimelor accidentului rutier care a avut loc acum câteva zile în apropierea satului Todireşti, raionul Anenii Noi şi s-a soldat cu cinci morţi au primit ajutor în sumă de peste 250.000 de lei. Banii au fost adunaţi din donaţie prin intermediul platformei caritate.md, transmite IPN.

Co-fondatoarea site-ului caritate.md şi vicepreşedintele Fundaţiei de caritate „Sfântul Gheorghe”, Svetlana Sainsus, a declarat în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2 că banii au fost adunaţi timp de aproximativ două zile, iar acest lucru demonstrează cât de receptivi sunt cetăţenii moldoveni, atât cei din ţară, cât şi cei de peste hotare.

„Am avut parte şi de donaţii mai mari, generoase aş spune eu, ale moldovenilor noştri din America, însă în mare parte au fost donaţii mici, dar multe”, a spus Svetlana Sainsus.

Vedeţi şi: Tragedie pe traseul Chișinău-Bender: Cinci persoane, printre care un copil, au decedat

Şeful serviciului Info Trafic din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare, Pavel Apostol, susţine că este necesară înăsprirea amenzilor pentru încălcarea regulamentului circulaţiei rutiere.

Acesta admite că în viitorul apropiat va fi propus un proiect de lege care să prevadă muncă neremunerată la morgă pentru şoferii prinşi în stare de ebrietate la volan, retragerea permisului de conducere şi necesitatea de a mai face o dată şcoala auto pentru a-l recupera sau retragerea permisului pe viaţă.

„În cel mai scurt timp, proiectul urmează a fi elaborat şi urmează să treacă toate structurile necesare”, afirmă Pavel Apostol.

Citeşte şi: Cine sunt victimele accidentului mortal de pe traseul Chișinău-Anenii-Noi; Un tată și fiica sa de nici 2 ani, printre morți

Cinci persoane, printre care şi un copil, au murit în dimineaţa zilei de 15 ianuarie, într-un accident rutier produs pe drumul Naţional R2, Chişinău-Bender, în apropierea satului Todireşti, raionul Anenii Noi. Alte două femei au fost transportate de urgenţă la spital.

Oamenii legii au constatat preliminar că automobilul de model Audi, cu numere de înmatriculare transnistrene, la volanul căruia se afla un locuitor al satului Geamăna, în vârstă de 33 ani, deplasându-se cu viteză excesivă din direcţia Chişinău, a pierdut controlul volanului, a ieşit pe contrasens şi a tamponat frontal un automobil de model Dacia. La volanul celui de-al doilea automobil se afla un bărbat în vârstă de 38 de ani din satul Gura Bâcului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...