/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O pisică a îmbogăţit-o pe proprietara sa după ce o companie i-a folosit imaginea fără acord

26 ianuarie 2018, ora 07:15

O instanţă din California a decis ca producătorul de cafea Grenade Beverage să plătească despăgubiri de 710.000 de dolari Tabathei Bundesen, proprietara lui Tardar Sauce, mai cunoscută ca Grumpy Cat, după ce compania a folosit imaginea felinei în mod abuziv.

Tabatha Bundesen, care locuieşte în Arizona, semnase un contract cu Grenade Beverage, potrivit căruia imaginea felinei putea fi utilizată pentru promovarea unei băuturi reci pe bază de cafea, numită Grumppuccino. Însă compania s-a folosit de imaginea lui Grumpy Cat pentru a promova o cafea măcinată.

Grumpy Cat, o pisică în vârstă de aproape şase ani, a devenit o veritabilă senzaţie pe internet în 2012, iar popularitatea ei a crescut în mod constant atât în presa tradiţională, cât şi în spaţiul online. Motivul pentru care Grumpy Cat afişează o expresie morocănoasă în permanenţă constă în faptul că renumita pisică suferă de nanism felin, o maladie din cauza căreia nu creşte. În plus, are ocluzie dentară inversă, mandibula fiind mai lungă decât maxilarul superior, ceea ce îi conferă animalului o expresie permanentă de nemulţumire.

Pisica i-a adus proprietarei ei venituri de mai multe zeci de milioane de dolari, după ce a apărut în emisiuni televizate, pe coperta unor publicaţii celebre, precum The Wall Street Journal, The New York Time, şi chiar pe Broadway, într-o reprezentaţie a binecunoscutului musical “Cats”. De asemenea, imaginea ei a apărut pe numeroase produse, tricouri, cărţi pentru copii, felicitări etc.

Grumpy Cat a fost prima felină care are o statuie din ceară la muzeele Madame Tussauds.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram