Linkuri accesibilitate

Rusia va deschide 365 de secții de votare în străinătate pentru alegerile prezidențiale din 18 martie (VIDEO)


Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Moscova, 16 ianuarie 2018
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Moscova, 16 ianuarie 2018

Rusia va deschide 365 de centre de votare în afara granițelor pentru alegerile prezidențiale din 18 marite, a anuțat purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe, Maria Zaharova, citată de TASS. Ea a precizat că este de așteptat ca alegerile să fie urmărite de 500 de observatori străini, desemnați de o serie de organizații între care OSCE și Comunitatea Statelor Independente. „Vom colabora cu toți acești observatori, în limitele legislației electorale din Rusia” a mai declarat Zaharova care a criticat totodată Letonia și Estonia pentru că au refuzat deschiderea de secții de votare pe teritoriul lor.

Propaganda și dreptul la apărarea spațiului informațional
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:21:30 0:00

La o conferință de presă, Maria Zaharova a avertizat și că Rusia va curma orice încercări „distructive” din partea altor state de a se amesteca în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie.

Rusia este acuzată de multe democrații occidentale, începând cu Statele Unite, de încercarea de a influența procesul electoral, acuzație pe care o respinge categoric. Parlamentul de la Chișinău a adoptat și el, recent o așa-numită lege anti-propaganda, care va limita retransmiterea programelor informative ale mediilor rusești. Iar miercuri, un grup de deputați din PD și PPE a înregistrat , în Parlament, o declarație în care condamnă atacurile Rusiei la adresa securității informaționale a R. Moldova și amestecul abuziv în viața politică a țării, într-un an electoral.

XS
SM
MD
LG