/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ghețușul face victime. Sute de persoane au ajuns la spital cu traumatisme

25 ianuarie 2018, ora 18:10

Zeci de pacienți cu membrele fracturate așteptau astăzi pe coridoarele Spitalului de Urgență din capitală. Toți cei cu care am reușit să discutăm ne-au spus că au căzut pe gheață.

Alergam repede după microbuz. E din cauza ghețușului”;

Mergeam la WC. Am alunecat când am vrut să cobor scara, iar piciorul mi s-a sucit”;

Facem bandaj. Aceasta este o langetă posterioară, care se pune de la vârful degetelor până la genunchi”;

Timp de o săptămână, la spital s-au adresat aproape 400 de oameni, iar în 96 de cazuri a fost nevoie de intervenția chirurgilor.

Cu diverse traumatisme la aparatul locomotor, entorse și, cel mai grav, fracturi la mâini și la picioare. Aceste subdiviziuni sunt arhipline, pentru că asta nu-i o trecere la vamă… Trebuie o abordare cât mai corectă”, spune Petru Craveț, presa spitalul Clinic Municipal de Urgență.

Pe trotuare și în curțile blocurilor, gheața încă persistă. Oamenii abia de se mișcă.

Merg încep. Ocolesc gheața, dar mereu întârzii”.

Numai împreună mergem. Câte unul nu-i posibil”.

La noi e așa un ghețuș, bunicul meu a căzut și și-a fracturat piciorul. 00.41-00.45 Eu sunt mai tânără, mă mai țin pe picioare, dar e foarte lunecos”.

Mi-i fiică, desigur. Mâna aceasta mi-a fost ruptă și cealaltă, dar și piciorul. Mi-a rămas doar unul întreg și dacă nu voi fi atentă e rău”.

Fracțiunea PL din CMC o acuză de toate relele pe Silvia Radu.

Degeaba se strofolește ea la ședința de luni. În curtea primăriei stă sarea de două degete, iar prin curțile de blocuri nu este nici măcar nimic. Ninsoarea aceasta a scos la iveală incompetența doamnei”, afirmă Ion Ceban, președintele fracțiunii PL în CMC.

Silvia Radu a reacționat pe o rețea de socializare.

Dacă liberalii nu tocau bugetul public și nu își băteau joc de banii oamenilor, azi puteam să avem tehnică modernă cu care să intervenim mai eficient între blocuri pentru a curăța poleiul și zăpada. În anii trecuți, nici măcar nu se dădea ordin de intervenție, nimeni nu se gândea că trebuie intervenit între blocuri. Știu că sunt probleme cu poleiul. Nu avem utilaje moderne, suntem obligați ca să facem treabă cu oamenii angajați. Liberalii au lăsat o administrație în genunchi”, scrie Silvia Radu.

La ședința operativă a serviciilor Primăriei, responsabilii de la Direcția locativ-comunală au menționat că s-a ajuns în această situație pentru că nu s-au deszăpezit drumurile la timp, imediat după ninsoare.

S-au permis câteva ore să se odinească și orele acestea au adus la aceea că mecanismele nu mai fac față. Trotuarul era bătut”, a declarat Petru Gontea, șef interimar Direcția Locativ-comunală.

Reporter: Parascovia Spic;
Imagini: Vlad Coroban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram