Un profesor şi 14 elevi din Rezina, internaţi în spital după ce un elev a stropit în clasă cu spray cu gaz lacrimogen

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un profesor şi 14 elevi din Gimnaziul Pereni, raionul Rezina, au ajuns la spital cu intoxicaţii după ce un elev a stropit cu spray cu gaz lacrimogen în clasă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către directoarea Spitalului Raional Rezina, Nina Postu. Potrivit ei, elevii, dar şi profesorul, au fost aduşi la spital în stare grav-medie. Pentru moment aceştia rămân internaţi în spital.

„Astăzi, în jurul orei 12:00, la Spitalul Raional Rezina au fost internați 15 pacienți, între care 14 copii și un matur, care acuzau tuse, lăcrimări și dureri de cap. Toți 15 au fost internați în stare grav-medie. După ce a fost inițiat tratamentul, starea elevilor, dar și a profesorului este, la moment, satisfăcătoare”, a declarat Nina Postu.

Potrivit șefei Direcției Generale Învățământ, Tineret și Sport Rezina, Lidia Lazari, cazul ar fi avut loc în timpul recreației, victime ale intoxicației fiind copii din clasele a V-a, a VIII-a și a IX-a. Potrivit ei, activitatea Gimnaziului va fi sistată.

„A fost emis un ordin prin care a fost sistat procesul educațional la Gimnaziul Pereni. Acesta este valabil până la momentul în care vom fi siguri că încăperea în care a fost eliminat gazul lacrimogen este sigură pentru elevi și profesori. În acest caz au fost sesizate toate organele abilitate, iar încăperea aerisită. Luni vom preleva probele aerului din încăperea respectivă pentru a vedea dacă putem continua sau nu procesul educațional în gimnaziu”, a declarat șefa de la Direcția Generală Învățământ Rezina, Lidia Lazari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...