Halep, înainte de finala Australian Open: Un Grand Slam ar fi o realizare mai mare decât faptul că am devenit nr. 1 mondial

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Simona Halep este încrezătoare în forțele sale și se simte pregătită să joace finala de sâmbătă de la Australian Open 2018, pe care o va disputa contra danezei Caroline Wozniacki. Sportiva spune că se simte puțin obosită după meciul de 2 ore și 22 de minute jucat astăzi cu Angelique Kerber, dar vrea să se bată până la ultimul punct pentru a cuceri primul său titlu de Grand Slam.

„Am foarte multă încredere în mine acum, dar sunt și foarte obosită, ceea ce e normal, pentru că am petrecut atâtea ore pe teren. Tot ce contează acum este că am câștigat și voi juca în finală”, a spus Halep după victoria de azi când s-a calificat, pentru prima dată în finala de la Australian Open, fiind şi unica româncă care a atins o asemenea performanţă.

Jucătoarea română a spus că se simte excelent şi se bucură să joace a treia finală de Grand Slam. „Poate e cu noroc, vom afla sâmbătă. Va fi un meci foarte greu, cu siguranță. Eu îl consider un meci normal, nu vreau să mă gândesc la rezultat. Acest mod de gândire mă ajută enorm pe teren. Trebuia să îmi schimb mentalitatea, pentru că aveam o gândire negativă uneori când eram pe teren. Asta s-a schimbat, dar trebuie să mai lucrez la asta, să mă îmbunătățesc la acest capitol, și dacă voi reuși, voi fi mult mai bună pe viitor”, a mai spus Halep.

Întrebată de jurnaliştii acreditaţi la turneul de la Melbourne ce i-a trecut prin minte atunci când a ajuns la 6-6 în setul decisiv, Halep a spus că nu s-a gândit la scor şi a jucat punct cu punct. „Am avut două momente în care m-am gândit că gata, meciul s-a terminat, nu mai aveam deloc putere și am crezut că am pierdut. Dar apoi am servit foarte bine și mi-am recăpătat încrederea și nu m-am dat bătută, ceea ce a însemnat foarte mult, pentru că am câștigat apoi meciul”, a mai spus numărul 1 mondial în clasamentul WTA.

Simona Halep a recunoscut că atunci când s-a accidentat la gleznă nu gândea că va ajunge până în finală. „E ca la French Open, sunt situații asemănătoare. Am câștigat încredere în acel meci, pentru că am reușit să îl duc la capăt, să îl câștig”. Totuşi, o victorie de Grand Slam ar fi „o realizare mai mare” decât faptul că a devenit numărul 1 mondial. „Este un vis al meu să câștig un titlu de Grand Slam. Dar este mereu dificil când ești atât de aproape. Mie mi s-a întâmplat de două ori. Poate sâmbătă voi fi mai bună, nu se știe niciodată. Dacă nu se va întâmpla, voi rămâne puternică și voi continua să visez”, a conchis Halep.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...