La Tiraspol a avut loc şedinţa grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor

La sediul Misiunii OSCE din Tiraspol a avut loc prima ședință din acest an a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, cu participarea reprezentanților din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

Ședința a fost convocată la inițiativa delegației din partea Chișinăului.

În cadrul ședinței au continuat discuțiile pe marginea subiectului privind situația mijloacelor de transport cu plăci din regiunea transnistreană și a posibilităților de asigurare a accesului acestora în circulația internațională.

Partea moldovenească a propus spre examinare proiectul unei decizii protocolare, prin care se stabilește modalitatea de asigurare a participării în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană ce nu exercită activități comerciale.

Totodată, a fost reiterată poziția Chișinăului că în vederea admiterii în circulația rutieră internațională a automobilelor respective, este necesară înregistrarea și documentarea acestora de către autoritățile naționale competente și cu respectarea cerințelor Convenției de la Viena asupra circulației rutiere din 08.11.1968.

Consultările pe acest subiect vor continua și la ședința următoare a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, care urmează a fi convenită în regim de lucru.

Conform practicilor stabilite, următoarea ședință a grupurilor de lucru sus-menționate va avea loc în sediul din mun. Chișinău a Misiunii OSCE în Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare