(FOTO) Un oraș din România a fost inclus în topul celor mai frumoase localități din Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un oraș din România a fost inclus într-un top al celor mai frumoase localități europene de publicația The Daily Telegraph, care citează Asociația Agenților de Turism din Japonia (JATA).

Gura Humorului este un oraș din nordul României, cuibărit într-o depresiune lângă care se întâlnesc râurile Moldova și Humor, plin de o mulțime de clădiri colorate.

Aceasta este prezentarea scurtă a publicației britanice pentru orașul plasat pe locul 30 în topul celor mai frumoase localități din Europa, pe baza opiniilor agenților de turism din Japonia.


Pe primul loc în acest top de află orașul Kilkenny din Irlanda, urmat de Berat, Albania, Civita di Bagnoregio, Italia, Procida, Italia și Conwy, Țara Galilor.

Orașul Gura Humorului este situat în partea centrală a județului Suceava, la limita estică a Obcinilor Bucovinei, în depresiunea Humorului. Vatra orașului se află la confluența râului Humor cu râul Moldova, de la acest fapt provenind numele orașului.


Prima menționare documentară a localității datează din data de 26 februarie 1490, dintr-un act emis de cancelaria lui Ștefan cel Mare.

În anul 2005 Gura Humorului a devenit stațiune turistică. Mănăstirea Voroneț, monument istoric ce datează din 1488, se află pe teritoriul orașului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...