Premieră mondială! O semifinală Eurovision România va fi transmisă în direct din salina Turda, la o sută de metri sub pământ

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În premieră mondială, una dintre semifinalele Eurovision va fi transmisă în direct de un post de televiziune de la aproape 100 de metri adâncime, din Salina Turda din România. Evenimentul va avea loc pe 11 februarie, de la ora 21.00, în mina Rudolf, şi va putea fi urmărit la televiziunea publică.

O primă semifinală a avut loc la Focşani, iar următoarea va avea loc duminică, la Timişoara. Pe lângă oraşele amintite, alte două semifinale din totalul de 5 vor avea loc la Craiova şi Sighişoara.

Evenimentul îi costă 30.000 de euro pe cei din Turda, o parte a costurilor urmând a fi suportată din fonduri publice de municipalitatea din Turda, care este partener la acest eveniment.

Salina din Turda care acum câţiva ani a fost renovată din fonduri europene, a devenit un obiectiv turistic important, iar numai în ultimul an a fost vizitată de aproape 700.000 de turişti.

Potrivit informaţiilor prezentate de TVR, Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă sunt juraţii care vor decide finaliştii Selecţiei Naţionale 2018. Pe parcursul celor cinci semifinale, juriul va decide cele 15 piese care vor intra în finala Eurovision România. Misiunea lor se va încheia după ce vom afla numele celor 15 finalişti pentru că, în ultimul act al Selecţiei naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre piesele rămase în concurs.

În fiecare semifinală vor intra 12 artşti, iar fiecare va interpreta câte o piesă. La Turda vor cânta Feli („Bună De Iubit”), ZØLTAN („Dacă Dragostea E Oarbă”), TIRI („Deşert De Sentimente”), Paula Crişan („I Am Here”), Cristian Siminonescu („Nirvana”), Alice Jeckel („Out Of The Dark”), Dan Manciulea („Rază De Soare”), Lion’s Roar („Rekindle The Flame”), Claudia Andas („The One”), Ioana Ciornea („Time After Time”), Bernice Chiţiul („Too Busy For My Heart”) şi Nicoleta Ţicală („Una Oportunidad”).

„Semifinala din 11 februarie 2018 constă în realizarea unui show de televiziune care va fi transmis în sistem HD pe mai multe canale ale Televiziunii Române şi care va fi pus la dispoziţia tuturor televiziunilor publice din Europa, prin preluarea acesteia de reţeaua EBU (European Broadcasting Union). Spectacolul se înscrie în seria evenimentelor dedicate Centanarului Marii Uniri”, a afirmat recent Romeo Couţi, directorul TVR Cluj.

Eurovision va avea loc în capitala Portugaliei, Lisabona, între 8 şi 12 mai.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...