Șase moldoveni, care înghețau pe un traseu din regiunea Gomel, ajutați să ajungă acasă de inspectorii belaruși

Șase moldoveni, care se întorceau de la muncă din Sankt Petersburg, au rămas ieri blocați pe unul din traseele regiunii Gomel, după ce microbuzul cu care se deplasau s-a defectat. Microbuzul defectat a fost observat de inspectorii de patrulare belaruși, care i-au ajutat pe moldoveni să ajungă la hotar cu Ucraina, unde pe aceștia îi aștepta un alt transport.

Potrivit beta.by, agenții de patrulare au observat ieri dimineața, în preajma localității Kolinino, cum mai mulți bărbați încercau să repare un microbuz cu numere de înmatriculare moldovenești, care staționa pe marginea traseului. S-a constatat că moldovenii stăteau mai bine de patru ore la o temperatură de -25 de grade din cauza unei defecțiuni tehnice a microbuzului.

Aceștia le-au spus oamenilor legii că, începând cu ora 5.00, au încercat să înlăture problema tehnică, dar fără succes. Moldovenii  și-au anunțat rudele din Moldova despre situația creată, iar acestea le-au au promis că vor trimite trimite o mașină la granița dintre Ucraina și Belarus.

Inspectorii de patrulare le-au propus cetățenilor Republicii Moldova să-i transporte la punctul de control “Novaia Guta”, la hotar cu Ucraina, unde aceștia se vor încălzi și vor aștepta ajutorul prietenilor.

Oprind un camion care era în trecere, polițiștii l-au rugat pe șoferul acestuia să tracteze microbuzul moldovenesc până la la punctul de control. Peste o oră, inspectorii Poliției Rutiere au fost anunțați că moldovenii au ajuns cu bine la destinație.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.