(video vox) Senatorii de la liceul „Ion Creangă”, despre cât de importantă este autoguvernarea pentru elevi: „Discutăm probleme și găsim soluții”

collage

Senatele școlare trebuie să existe în fiecare liceu din țară. Scopul acestora este de a prezenta în fața administrației necesitățile elevilor, problemele cu care se confruntă și de a găsi soluții optime pentru rezolvarea acestora. Un exemplu de autoguvernare activă este la liceul „Ion Creangă” din Capitală.

Elevii și-au ales candidații pentru funcțiile de senatori, iar prin intermediul lor, își creează condițiile de care au nevoie în instituție. De-a lungul anilor, senatorii au reușit să organizeze evenimente culturale, să aducă schimbări în uniforma școlară, să organizeze ore opționale, cursuri de dezvoltare personală și nu doar. Aflați mai jos de ce este importantă această structură pentru elevi, pe de o parte, dar și pentru administrație, de cealaltă.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Creșterea rolului părinților și comunităților în guvernarea educației”, implementat de Institutul de Politici Publice și are drept scop creşterea rolului părinţilor, comunităţilor locale şi organizaţiilor societăţii civile în guvernanţa învăţământului general în vederea democratizării vieţii şcolare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente