Rusia desfășoară exerciții militare intense în regiunea transnistreană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În acest an au avut loc deja 21 de exerciții militare în cadrul GOTR. Grupul operativ de trupe ruse (GOTR), dislocat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, a reluat în forță exercițiile militare în acest an.

De la începutul acestui an are loc cu un amplu program de pregătire pentru toate categoriile de militari. Miercuri au avut loc exerciții ale lunetiștilor. Potrivit unul comunicat al districtului militar vestic al Ministerului rus al apărării, sarcina lunetiștilor era de a efectua un marș până la punctul de destinație, de a ocupa poziții avantajoase, mascându-și prezența, și de a exersa tragerea la ținte aflate la o distanță de până la 900 de metri.

Militarii au fost antrenați să acționeze ținând cont de „experiența militară locală și internațională”, mai precizează comunicatul.

Pe parcursul ultimei săptămâni au avut loc exerciții de pregătire inginerească, de condus mașinile de luptă în condiții de teren accidentat, inginerii în radiocomunicații și-au testat abilitățile în cazul deteriorării tehnicii în timpul luptei, iar operatorii de lansatoare de grenade au exersat tragerea asupra infanteriei sau a tehnicii blindate a dușmanului folosind locații precum acoperișurile sau geamurile blocurilor.

Acum o săptămână au avut loc exerciții în cadrul cărora militarii ruși au învățat să folosească rachete ghidate antitanc, iar geniștii au făcut pregătire teoretică. Au avut loc și exerciții de coordonare a diviziunilor din cadrul GOTR, dar și exerciții de radiocomunicații pentru militari din așa-numitele trupe transnistrene, conform Europei Libere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...