Răspunsul TV8 la acuzațiile de hărțuire aduse de Silvia Radu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Redacția de știri a postului de televiziune TV8 își exprimă regretul față de reacția acuzatoare a primarului interimar al Capitalei, Silvia Radu, față de reporterii săi, în contextul că funcționara acuză postul de hărțuirea copilului său.

În spiritul normelor jurnalistice și a interesului public, apărut în contextul în care la mai bine de o săptămână de la ninsori străzile Chișinău sunt impracticabile și periculoase pentru pietoni, echipa de filmare a postului TV a realizat un reportaj de lângă locuințele primelor persoane în stat și a edilului Capitalei.

Respectând normele deontologice, reporterul a sunat la poarta casei primarului pentru a solicita o opinie. Ținând cont de faptul că acasă se afla doar copilul minor al doamnei Silvia Radu, reporterul a întrebat copilul dacă este cineva din maturi fără a plasa în reportaj imagini cu minora, conform unei reacții a postului TV8.

Citește și: „Să vă fie ruşine”. Silvia Radu se plânge că e hărţuită de către jurnaliştii TV8

Postul de televiziune își exprimă regretul că primarul consideră că realizarea unui reportaj despre ghețușul din fața casei sale și o discuție scurtă dintre reporter și fiica sa drept o hărțuire și intimidare și amintește primarului că doar în primele cinci zile de la ninsoare în Capitală au fost înregistrate peste 300 de cazuri de fracturi ale membrelor cauzate de ghețuș.

Jurnaliștii TV8 își desfășoară activitatea în interesul societății, respectând normele deontologice și drepturile minorilor, conform reacției.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...