Mold-Street: Valoarea reală a noului sediu PDM poate urca la circa 15 milioane de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat din Moldova a trecut recent la noua „casă”. Este vorba despre sediul luxos din strada Armenească, perimetru Ştefan cel Mare şi Sfânt – Bulgară, acolo unde îşi are oficial şi casa liderul formaţiunii, Vlad Plahotniuc. Tot în noul sediu al PD au început deja să activeze angajaţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, preşedinte al căreia este tot liderul PD. Până acum aceştia îşi aveau reşedinţa în Centrul GBC, tot o proprietate a oligarhului.

Oficial noul sediu aparţine firmei Constar Invest SRL, care la începutul anului 2017 a preluat imobilul de la Partidului Comuniştilor. Firma este deținută de Jarrow Business SA, o companie offshore din Belize, în spatele căreia se ascund adevărații beneficiari ai imobilului.

O investigaţie RISE Moldova a arătat că Jarrow Business SA este reprezentată, prin procură, încă din 2006, de moldoveanul Serghei Noscov. Tot el a fost cel care, în numele companiei offshore, l-a numit pe Serghei Dașevskii administrator al firmei Constar Invest SRL.

Potrivit RISE Moldova, Noscov este un personaj-cheie în administrarea afacerilor controlate de Vladimir Plahotniuc. Una dintre aceste afaceri este Nobil Club SRL, care administrează hotelul Nobil. RISE Moldova a arătat anterior că, în 2005, Noscov a devenit administrator și asociat unic al companiei, iar câteva luni mai târziu, a numit-o administrator al Nobil pe Cezara Salinski – asociată a lui Vlad Plahotniuc și a lui Andrian Candu la Prime Management SRL.

Sediu ce valorează milioane de euro

Conform portalului Mold-Stret, care face referire la datele de la Cadastru, sediul PDM are o suprafaţă totală utilizată la evaluare de 7.240 de metri pătraţi, iar valoarea cadastrală a clădirii şi terenului de 27,85 ari este de 23,5 milioane lei, adică de circa 1,1 milioane de euro.

„Evaluarea a fost făcută de specialiştii de la Cadastru încă în anul 2009. Ţinând cont de preţurile la imobile din zonă, dar şi de investiţiile făcute în el în ultimul an, valoarea reală a noului sediu PDM poate urca la circa 15 milioane de euro”, scrie Mold-Street.

Vlad Plahotniuc nu dezvăluie, cine şi cât a investit în noul sediu, dar după cum a declarat anterior într-un interviu finul de cununie al acestuia, Andrian Candu, „se ştie doar că dl Plahotniuc nu este un om sărac!”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...