Îndemnizația unică la naștere a fost majorată cu 345 de lei

Părinții vor primi mai mulți bani drept îndemnizație unică la nașterea copiilor. Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre care prevede creșterea cuantumului îndemnizației până la 5645 delei. Majorarea este de 345 de lei, iar banii vor fi oferiți pentru copiii născuți începând cu 1 ianuarie 2018.

Pentru implementarea acestei hotărâri, în legea bugetului de stat au fost prevăzute 198 demilioane de lei. De îndemnizația unică mărită vor beneficia peste 35 mii de familii.

Acesta nu este primul caz când Executivul mărește alocația pentru copiii născuți. Ultima majorare a avut loc chiar anul trecut și a constituit 2200 de lei, în creștere de la 3100 până la 5300 de lei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.