Mic dejun de 900 lei pentru oficialii străini și indemnizație acordată la nașterea copilului majorată cu 345 de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În timp ce Guvernul a aprobat un proiect de lege care stipulează deservirea delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine care vor sosi în țara noastră, astfel încât un mic dejun ar costa 900 de lei, un cocktail 400 de lei, iar un ceai 200 de lei, Cabinetul de miniștri a decis să majoreze indemnizația unică acordată la nașterea copilului cu 345 de lei.

Astfel, indemnizația unică acordată la nașterea copilului a fost majorată cu 345 lei și va constitui 5645 lei. Majorarea a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri.

Indemnizația se va achita pentru copiii născuți începând cu 1 ianuarie curent. În acest sens, în Bugetul de stat pentru anul 2018 sunt prevăzute aproximativ 198,2 milioane de lei.

Citește și: (DOC) Mic dejun de 900 lei și cadouri de 3.000 lei pentru oficialii străini care vor veni în Republica Moldova

Măsura face parte din obiectivul Guvernului de promovare a politicilor proactive de susținere a familiilor cu copii și de asigurare a condițiilor necesare pentru creșterea și educația copiilor în mediul familial.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...