O casă de copii și trei școli de tip internat din Republica Moldova urmează să fie lichidate

elevi-scoala-1140×760

O casă de copii și trei școli-internat din Republica Moldova vor fi lichidate. Un proiect de Hotărâre de Guvern a fost  inclusă pe ordinea de zi a ședinței Executivului de astăzi, la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Este vorba despre, Casa de Copii din municipiul Bălţi, Școala de tip-internat pentru copii orfani şi rămaşi fără îngrijirea părinţilor din municipiul Bălţi, Școala-internat auxiliară din satul Corten, raionul Taraclia și Școala-internat auxiliară din satul Grinăuţi-Moldova, raionul Ocniţa.

Prin urmare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va institui comisiile de lichidare a instituțiilor de învățămînt menționate.

Închiderea instituțiilor menționate este posibilă, deoarece majoritatea copiilor au fost reîntegrați în familie sau plasați în medii familiale alternative şi integrați în şcoală.

Clădirile și patrimoniul instituțiilor menționate mai sus vor trece din proprietatea publică a statului, aflat în gestiunea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în proprietatea publică a Consiliilor municipale/ raionale respective.

lista scoli1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente