(DOC) Mic dejun de 900 lei și cadouri de 3.000 lei pentru oficialii străini care vor veni în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dejun în valoare de 900 de lei, cocktail de 400 de lei și ceai de 200 de lei. Cu astfel de cifre operează Guvernul Republicii Moldova când vine vorba de cheltuieli pentru deservirea delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine care vor sosi în țara noastră.

Conform unui proiect de lege aprobat astăzi de Guvern, delegațiile care vor sosi în Republica Moldova se împart în trei categorii, în dependență de aceasta și costurile de deservire variază.

Spre exemplu, pentru delegații care fac parte din categoria I pentru micul dejun vor fi repartizați 900 de lei pentru un participant. Masa de bufet va costa bugetul țării 800 de lei, un cocktail 400 de lei, iar un ceai, cafea, apă, suc sau produse de patiserie 200 de lei. Ceva mai puțini bani vor fi alocați pentru participanții din celelalte două categorii, însă, cu siguranță rămân exagerate.

Autoritățile vor aloca bani și pentru cadouri. Spre exemplu, pentru un conducător al delegației oficiale vor fi alocați 3.000 de lei, dacă acesta face parte din prima categorie, 1.500 de lei pentru cea de-a doua și 750 de lei pentru categoria a treia.

Pentru ceremonialul de întâlnire vor fi alocate câte 350 de lei pentru fiecare delegație, iar buchetele de flori vor varia între 600 și 200 de lei.

Conform proiectului, cazarea membrilor delegaţiilor oficiale străine se va efectua în hotele de 5 stele pentru grupa I, hotele de 4-5 stele pentru grupa a II-a şi hotele de 4 stele pentru grupa a III-a.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...