(doc) Dejun de 900 de lei și cocktail de 400 de lei. Cheltuielile alocate de Guvern pentru vizitele oficialilor străini

RCKYOTO_00340
Foto: The Ritz-Carlton

Un dejun de 900 de lei, un coktail de 400 de lei și 1500 de lei pentru flori pentru amenajarea sălii în care se vor desfăşura mesele oficiale, reuniunile şi întâlnirile oficiale. Guvernul a aprobat astăzi, 24 ianuarie, Regulamentul privind modul de utilizare a mijloacelor financiare pentru deservirea delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine.

Lista cheltuielilor pentru recepția delegațiilor și persoanelor oficiale străine a fost întocmită, ţinându-se cont de distribuirea acestora pe grupe, în funcție de persoana care conduce delegaţia străină. Astfel, există trei grupe:

prima – din care fac parte șefi de stat, preşedinţi de parlament și prim-miniştri,

a doua – din care fac parte membri ai Guvernului, reprezentanţi ai organizaţiilor şi misiunilor internaţionale,

a treia grupă – din care fac parte viceminiştri, secretari generali de stat, secretari de stat.

Cazarea membrilor delegaţiilor oficiale străine se va efectua în hoteluri de 5 stele pentru grupa I, hoteluri de 4-5 stele pentru grupa a II-a şi hoteluri de 4 stele pentru grupa a III-a.

În documentul semnat de Guvern se menționează că „în scopul dezvoltării relațiilor cu partenerii străini, precum și formarea unei imagini pozitive ale Republicii Moldova pe palierul internațional, se consideră necesară majorarea volumelor maxime de cheltuieli în acest scop”.

În documentul de mai jos vedeți întreaga listă a cheltuielilor alocate de către Guvern.

Cheltuielile ocazionale de deservire a delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine vor fi finanţate din contul şi în limitele alocaţiilor bugetare prevăzute autorităţilor responsabile de activităţile respective.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente