Comisia Europeană atenționează Chișinăul: Nu au fost finalizate acțiunile privind recuperarea fraudei din sistemul bancar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia Europeană, prin vocea Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a atenționat din nou Chișinăul în privința acțiunilor pe care autoritățile trebuie să le ia în cazul fraudei din sistemul bancar, în vederea recuperării banilor furați.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, Federica Mogherini a discutat acest subiect în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu vicepremierul Iurie Leancă, aflat într-o vizită la Bruxelles.

„Înaltul reprezentant al Uniunii Europene a subliniat importanţa respectării recomandărilor partenerilor internaţionali în domenii-cheie care vizează reformele şi democraţia din Republica Moldova. UE urmăreşte îndeaproape evoluţiile în ceea ce priveşte legislaţia electorală, sectorul mass-media, dar şi fraudă bancară majoră din 2014. În acest sens nu au fost finalizate principalele sarcini, cum ar fi investigaţiile penale şi recuperarea fondurilor delapidate”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe al UE a subliniat importanța implementării Acordului de Asociere, punând accent pe reforme în domenii precum sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei, astfel încât beneficiile să fie simţite de către toţi cetăţenii Republica Moldova.

De cealaltă parte, Iurie Leancă a declarat că mesajul cu care vine acasă „este că avem mult de muncă și că presiunea pe autoritățile de la Chișinău va crește pentru a accelera procesul de modernizare a țării, astfel încât cetățenii Republicii Moldova să beneficieze cât mai curând de toate oportunitățile pe care le oferă UE”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...