Recomandările Poliţiei în scopul prevenirii traumatismelor pe timp de iarnă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru a preveni diverse incidente pe timp de iarnă, Poliţia Naţională vine cu un şir de recomandări menite să asigure maturii şi copiii de diverse accidente, traumatisme, fracturi sau chiar decese. Cu toate acestea, oamenii legii recomandă celor care au ajuns într-o situaţie nefastă sau au fost martori la situaţii de acest fel, să apeleze imediat Serviciul 902 al Poliției Naționale.

Astfel, Poliția Națională sugerează tuturor să fie prudenți și să nu permită copiilor să se plimbe pe suprafața lacurilor și râurilor înghețate, oricât ar părea de rezistent stratul de gheață, mai ales fiind fără supraveghere.

O altă recomandare ţine de deplasarea doar pe trotuare, deoarece pe șosele sau autostrăzi, copiii se pot dezechilibra și cădea în fața mașinilor, iar acolo unde nu există amenajate trotuare, oamenii legii recomandă deplasarea doar pe partea stângă a drumurilor și pe cât posibil, mai aproape de acostament.

La fel, se recomandă evitarea deplasării sub acoperișul blocurilor, dar și caselor de locuit. Asta deoarece, straturile de gheață de pe acoperiş se pot desprinde în orice moment și pot afecta grav pietonii. Totodată, aveți mare grijă la țurțurii de gheață suspendați. Încălzirea vremii poate determina desprinderea acestora de pe blocurile de locuit sau instalațiile de ventilare, montate pe fațadele clădirilor.

O dată cu lăsarea întunericului, este preferabil purtarea unor haine deschise la culoare, care să facă persoanele mai vizibile în lumina farurilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...