(FOTO și VIDEO) Stațiunea de lux din Coreea de Nord care este considerată „comoara elvețiană” a lui Kim Jong-un

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O delegație sud-coreeană a sosit marți în Coreea de Nord pentru a vizita stațiunea luxoasă de schi Masikryong, din trecătoare Masik, pentru a analiza oportunitățile unor viitoare evenimente sportive intercoreene, transmite agenția de știri Yonhap.

Stațiunea se află la o distanță de câteva ore de capitala nord-coreeană Phenian, situată pe pantele Muntelui Taehwa, la 2.130 de metri altitudine, și a fost inaugurată în decembrie 2013.

Masikryong este considerată „comoara” arhitecturală a liderului Kim Jong-un, care le-ar fi ordonat inginerilor în construcții și arhitecților să ofere o estetică elvețiană stațiunii de schi, care să îi amintească de perioada studiilor sale din Țara Cantoanelor, scrie Newsweek.

Însă Masikry0ng nu a fost doar o doleanță nostalgică a dictatorului nord-coreean, ci și un gest competitiv în relația cu Seulul, lucrările la stațiune fiind demarate la puțină vreme după ce orașul sud-coreean PyeongChang a câștigat cursa organizării Jocurilor Olimpice de Iarnă din acest an.

Stațiunea dispune de pârtii moderne și teleschiuri, un salon de înfrumusețare, o piscină cu cascadă, un centru spa, o priveliște uluitoare și un bar hotelier în care se servește alcool importat și – raritate în Coreea de Nord – cappuccino.

Anul trecut, celebrul snowborder britanic Jamie Barrow a vizitat stațiunea însoțit de regizorul Jackson Kingsley. Rezultatul excursiei: un mini-documentar despre Masikryong intitulat North Korea: Off-Piste 4k Snowboarding in the Secret State. 

„Este un contrast enorm cu restul țării. După ce traversezi Zona Demilitarizată și treci prin așezări rurale, multe fiind lipsite de electricitate, când ajungi în stațiunea de schi simți brusc că ai nimerit în Alpi”, a explicat regizorul Jackshon Kingsley pentru Newsweek.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...