Probleme tot mai mari pentru Bitcoin; Primul mare serviciu de plăţi care a adoptat criptomoneda plănuieşte să renunţe la ea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Stripe, firma prin care peste 100.000 de business-uri fac tranzacţii online, plănuieşte să renunţe la plăţile în bitcoin pe care le integrase în serviciile sale, potrivit BBC.

Printre argumentele companiei se numără faptul că utilizatorii de bitcoin privesc moneda digital mai mult ca pe un asset utilizat în trading, decât ca pe o monedă prin care să facă plăţi.

În plus, din ce în ce mai puţin comercianţi vor să accepte criptomonede, adaugă compania.

Comisioanele devin din ce în ce mai mare la fel ca şi durata unei tranzacţii, ca rezultat al fluctuaţiilor imense. Toate acestea au făcut bitcoin-ul să fie din ce în ce mai puţin atractiv, a transmis Stripe.

Clienţii firmei din Statele Unite plătesc un comision către platforma Stripe de fiecare dată când efectuează o plată. Printre clienţii companiei se numără Lyft, Deliveroo, Grab şi Target.

În 2014, Stripe a devenit prima firmă gigant de plăţi din lume care accepta tranzacţiile în bitcoin prin intermediul platformei.

La acel moment, Stripe transmitea că speră ca bitcoin să devină o soluţie pentru oamenii care au de fel comisioane ridicate să facă tranzacţii online.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...