O tânără de 18 ani a rămas fără portmoneul cu acte şi bani după o călătorie cu troleibuzul. Hoţul a fost prins în flagrant

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O tânără de 18 ani a rămas fără de portmoneu în timpul în care se deplasa cu troleibuzul 22 din capitală. Atunci când a observat pierderea, tânăra s-a adresat oamenilor legii, iar angajaţii Secţiei pentru combaterea infracţiunilor în locuri publice şi transport urban de comun cu poliţiştii sectorului Centru a DP mun. Chişinău, au reuşit reţinerea în flagrant delict a individului. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 39 ani, domiciliat în capitală.

Bărbatul, care a fost anterior judecat pentru comiterea pungăşiilor, iar recent a fost eliberat din locurile de detenţie şi-a recunoscut vinovăţia.

Un alt caz de pungăşie a avut loc în incinta unui local din sectorul Centru al capitalei, când suspecta în vârstă de 30 ani, domiciliată în oraşul Ialoveni, pe ascuns, a sustras de la o tânără în vârstă de 21 ani telefonul mobil, fapt prin care i-a cauzat un prejudiciu în sumă de 4.000 lei.

În ambele cazuri bănuiţii sunt cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunii de pungăşie şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13.000 lei la 17.000 lei, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Poliţia Capitalei continuă activităţile de prevenire a fenomenului dat, iar cetăţenii sunt atenţionaţi să-şi asigure paza corespunzătoare a bunurilor personale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...