/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ PLDM: Ghilețchi a fost numit ILEGAL vicepreședinte al Parlamentului. Pentru el au votat doar 34 de deputați

missing
24 ianuarie 2018, ora 13:34

„Din cei 88 de deputați prezenți pentru alegerea lui Valeriu Ghilețchi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului au votat numai 34 de deputați. Pe când art. 10 din regulamentul parlamentului prevede expres că vicepreședinții se aleg prin vot deschis cu votul majorității”, a declarat Tudor Deliu, deputat PLDM.

În calitate de probe, Deliu a prezentat fotografii și a spus că cele spuse de el se pot vedea și în înregistrările video a ședinței parlamentului din 22 decembrie. Potrivit lui, în sectorul 1 s-a declarat că au votat 4 deputați și acest fapt corespunde realității, în sectorul doi s-a anunțat că sunt 35 de voturi pro, dar de fapt, susține Deliu, au fost exprimate doar 25 de voturi. Iar, în sectorul 3 din cele 12 voturi anunțate doar cinci sunt reale.

Astfel, „cele 34 de votri exprimate pentru alegerea candidatului nu reprezintă nici majoritatea din cei prezenți la ședină, astfel fracțiunea PLDM propune abrogarea hotărârii nr. 323 din 22 decembrie”.

De asemenea, Tudor Deliu, deputat PLDM, l-a îndemnat pe Ghilețchi să-și prezinte demisia.

Amintim că, la 22 decembrie anul trecut Valeriu Ghilețchi a fost numit vicepreședinte al Parlamentului. Candidatura acestuia a fost votată de 51 de deputați, asta după ce Iurie Leancă și-a înaintat cererea de demisie după ce a fost propus de Coaliția de Guvernare la funcția de vice-prim-ministrul pe Integrare Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram