Întâlnirea dintre cei doi ar trebui să aibă loc la ora locală 12.00, potrivit La Vanguardia. Principala temă a discuţiei, investitura lui Carles Puigdemont la conducerea regiunii Catalonia.

Guvernul spaniol va împiedica accesul lui Puigdemont în sediul Generalitat din Bruxelles, precum şi al foştilor consilieri care se află în capitala belgiană.

Referitor la articolul 155 din Constituţia spaniolă, care continuă să fie în vigoare, guvernul poate lua orice decizie privind dependinţele Generalitat.

„Există formule în Constituţie de a lichida suveranitatea naţională”, a spus prim-ministrul spaniol Mariano Rajoy. „garantăm că nu va avea loc un referendum şi că nu a fost unul. Ce s-a întâmplat pe 1 octombrie nu a avut nimic de-a face cu nimic de valoare şi nici cu democraţia”.

Între timp, agenţi ai Guardia Civil au pătruns în sediul ANC (Asamblea Nacional Catalana) şi al asociaţiei Òmnium, pentru a verifica birourile lui Jordi Sànchez şi Jordi Cuixart.

Guardia Civil l-a căutat marţi pe fostul lider pe un aerodrom din Sant Fruitós de Bages, unde se fac doar salturi cu paraşuta, dar şi în Girona. 

Carles Puigdemont s-a întors marţi, fără probleme, în Belgia după vizita întreprinsă în Danemarca.