Duma de Stat a adoptat o declarație privind „discriminarea” mass-mediei ruse în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Duma de Stat din Federația Rusă a adoptat în ședința plenară de miercuri o declarație privind „discriminarea” mass-mediei ruse în Republica Moldova.

Conform textului prezentat săptămâna trecută în Camera inferioară a Parlamentului rus, așa-numita lege împotriva propagandei rusești, ar „încălca normele de drept internaționale cu privire la libertate de exprimare a moldovenilor” și ar constitui „un nou act anti-rusesc”.

De asemenea, deputații au cerut ONU, Consiliului Europei și Organizației pentru Securitate și Cooperare a Europei să evalueze legea adoptată de Republica Moldova.

Citește și: Dodon, suspendat pentru a treia oară! Candu a semnat decretul de promulgare a legii „anti-propagandă”

În plus, parlamentarii ruși au recomandat guvernului rus să elaboreze un set de măsuri menite să ofere populației din Republica Moldova alte modalități de a avea acces la emisiunile și știrile rusești.

Citește și: Moscova acuză Chişinăul de rusofobie, după aprobarea legii „anti-propagandă”: „Ne rezervăm dreptul pentru contramăsuri”

Amintim că, la 10 ianuarie curent, decretul de promulgare a Legii pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului, așa-numita lege împotriva propagandei rusești, a fost semnat de președintele Parlamentului Andrian Candu. Asta după ce Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de șef al statului pentru promulgarea acesteia. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial la 12 ianuarie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...