Silvia Radu la Iași: Propun ca cetățenii din Iași și din Chișinău să poată vizita gratuit muzeele din cele două localități

Primarul general interimar, Silvia Radu, participă astăzi, la Iași, la evenimentele consacrate celor 10 ani de la semnarea Acordului de înfrăţire între municipiile Iaşi şi Chişinău. În context, Silvia Radu a propus ca, în anul Centenarului Marii Uniri, cetățenii din Iași și din Chișinău să poată vizita gratuit muzeele din cele două localități.

“Consider că ar fi util dacă am lansa un  program în parteneriat, ca cetățenii din Iași și din Chișinău să poată vizita gratuit muzeele din cele două localități. Cetățenii din Iași să primească gratuitate în Chișinău și invers. Moldovenii să poată vizita frumoasele muzee din Iași, fără a mai plăti taxă de intrare”, a spus Silvia Radu.

Potrivit ei, acesta este un gest simbolic, ce poate ajuta însă la promovarea turistică și la înțelegerea mai bună atât a punctelor comune, cât și a realităților cotidiene.

Silvia Radu a dat asigurări că Primăria Chișinăului este la fel de deschisă, de ospitalieră cu ieșenii și îi așteaptă cât mai curând în orașul nostru.

Manifestările sunt organizate la Primăria municipiului Iaşi (Palatul Rozlovanu), unde a avut loc întrevederea primarilor municipiilor Iaşi şi Chişinău, Mihai Chirica şi Silvia Radu. Tot aici se desfășoară şi întâlnirea aniversară între reprezentanţii autorităţilor publice locale din Iaşi şi Chişinău şi lansarea Mapei Filatelice aniversare „Iaşi – Chişinău: 10 ani de la înfrăţire”.  

Referindu-se la proiectele de viitor, Silvia Radu a menționat că, acum, odată cu deschiderea programelor europene de finanțare – în special Programul Operațional Comun România-Republica Moldova, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) – se poate de lucrat la proiecte de dezvoltare comune.

“Și Iașiul și Chișinăul trebuie să se dezvolte în continuare, iar aceste programe europene ne pot asigura finanțarea de care avem nevoie. Putem acționa împreună. Putem gândi proiecte comune, de ce nu, putem spera chiar și la o autostradă care să unească cele două orașe”, a adăugat Silvia Radu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.