(VIDEO) A fost găsit submarinul lui Escobar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi foști agenți CIA susțin că este posibil să fi descoperit locul unde se află epava unui submarin pe care l-ar fi folosit cartelul „Regelui Cocainei”, Pablo Escobar, pentru a transporta tone de droguri din Columbia în Puerto Rico, transmite Fox News.

Într-un documentar realizat de Discovery Channel despre averea ascunsă a lui Pablo Escobar, cei doi foști agenți CIA – Doug Laux și Ben Smith -, îmbrăcați în costume de scafandru, explorează suprafața subacvatică a unui perimetru de pe coasta Caraibelor, după ce ar fi primit un pont că unul dintre submarinele lui Escobar s-ar afla scufundat în acea zonă.

Chiar dacă în clip cei doi scafandri nu par să descopere altceva decât o cutie de metal, ei sunt de părere că schimbările fundului mării și uraganele frecvente care afectează regiunea ar fi putut mișca sau „camufla” epava.

„Există rapoarte care sugerează că narcotraficanții, când s-au confruntat cu marina sau cu garda de coastă, au aruncat toți banii peste bord și au fugit”, spune Ben Smith, adăugând: „Poate că nu este, totuși, un submarin, dar nu pot trece cu vederea această ipoteză”.

Smith subliniază: „Cred că investigația merită tot timpul nostru”.

Există o mitologie considerabilă în jurul averii lui Pablo Escobar. Legendele spun că narcotraficantul ar fi îngropat miliarde de dolari pe întreg teritoriul Columbiei și că o mare dintre aceste sume massive nu au mai fost găsite niciodată.

Documentarul Discovery Chanel merge pe urma averii ascunse a lui Escobar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...