15:18:05 28.03.2024
Stiri

Plahotniuc vrea pași mai RAPIZI în lupta cu corupția: „Instituțiile responsabile să intre în forță în acest subiect, să lase timiditatea la o parte”

Anticorupție 24.01.2018 09:20 Vizualizări3381 Autor: Ziarul National
Plahotniuc vrea pași mai RAPIZI în lupta cu corupția: „Instituțiile responsabile să intre în forță în acest subiect, să lase timiditatea la o parte”


„Structurile responsabile de anchetarea cazurilor de corupție ar trebui să fie mai incisive și să lase timiditatea la o parte”. Asta le cere oamenilor legii președintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, care a spus că formațiunea pe care o conduce a transmis mai multe sesizări instituțiilor anticorupție, cu fapte semnalate de cetățeni sau descoperite de partid.

De asemenea, liderul PD crede că este nevoie de o abordare mai dură și față de grupările infracționale care stau la bază celor mai corupte domenii.

„Nu e suficient să arestezi doar şeful unei instituţii care a comis acte de corupție, pentru că gruparea infracţională se poate reface. Trebuie eliminată toată schema. Oamenii aşteaptă ca aceste domenii corupte să fie destructurate şi la bază, acolo unde uneori se construieşte fenomenul corupţiei, acolo unde se scot direct din buzunarul oamenilor zi de zi bani pentru servicii care ar trebui să le fie asigurate gratuit”, a sublinia Plahotniuc într-un interviu pentru deschide.md.

În același context, coordonatorul coaliției de guvernare afirmă că este nevoie de o „terapie de șoc”: „În domeniul corupției chiar e nevoie de asta, trebuie ca instituțiile responsabile să intre în forță în acest subiect, să lase timiditatea la o parte. Știm cu toții cum era înainte în R. Moldova. Nimeni nu îndrăznea acum 3-4 ani sau mai înainte să se atingă de funcționarii de rang înalt. Acum avem zeci de astfel de cazuri doar în ultimii doi ani, inclusiv condamnări. Deci, se pot face pași, numai că trebuie unii mai hotărâți și mai rapizi”.

Sursa citată a mai adăugat că PD, principalul partid de guvernare, va face demersurile politice necesare pentru ca lupta cu corupția să fie impulsionată, iar cetățenii să ajungă să simtă direct acest lucru prin eliminarea abuzurilor pe care unii funcționari ai statului le fac asupra lor.

Întrebat dacă a citit raportul Kroll și despre „dosarul tergiversat” pe numele lui Ilan Șor, Vlad Plahotniuc a răspuns că a citit parţial din ce a apărut în presă.

„Nu e important dacă eu l-am citit, important este să-l citească factorii responsabili şi să acţioneze. Toţi cei care sunt sau vor fi găsiţi vinovaţi trebuie să răspundă şi noi, ca guvernare, prin pârghiile politice şi legale pe care le avem, vom insista ca acest lucru să se întâmple”, a declarat liderul democraților.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md