Efrim despre salariile profesorilor: „Nu merg, cu siguranță, la universitate pentru salariu”

efrim1

Fostul ministru al Justiției, în prezent avocat, Oleg Efrim spune că de fapt merge să predea la universitate doar din plăcere. Accelași lucru, potrivit acestuia o fac și marea majoritate a colegilor săi, profesori din cadrul facultății de drept. O cauză ar fi și faptul că salariile de profesori universitari sunt prea mici, admite acesta, dar un lucru bun este faptul că se predă în mare parte din plăcere.

„Nu cred că este suficient ceea ce poate plăti universitatea pentru un profesor la facultate. În mare parte, colegii mei de la drept au activități practice, fie că sunt avocați, practică altfel dreptul –  procurori, judecători, oameni care de fapt vin cu ceva ce pot împărtăși studenților – în mare parte din plăcere. De obicei, aceștia au unu-două cursuri pe săptămână. Personal am un curs, ceea ce îmi permite să nu mă plicitisesc și să vreau să mă duc în fiecare săptămână la ore”, a declarat  acesta în cadrul emisiunii The Bean Bag Theory de pe DIEZ.

Întrebat despre salariul pe care l-ar primi la universitate, acesta a spus că este de 2000 de lei, pentru „jumătate de normă”.

„Nu merg cu siguranță la universitate pentru salariu”, a punctat Efrim.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente