„Casă” nouă, reguli noi! Jurnaliștii vor avea nevoie de acreditare specială pentru accesul la evenimentele din noul sediu PD

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Legitimația de jurnalist nu va mai fi suficientă pentru a intra la evenimentele publice organizate de Partidul Democrat. Odată cu schimbarea sediului, democrații au impus o nouă regulă – jurnaliștii care vor să le viziteze „casa” trebuie să dețină o acreditare specială.

Potrivit postului de televiziune TV8, jurnaliștii vor primi un card nominal de acces pentru a participa la evenimentele de interes public, organizate de democrați. Asta deși, jurnaliștii au acces în majoritatea instituțiilor statului doar în baza legitimației de presă. Doar Președinția și Parlamentul cer acreditări suplimentare.

Întrebat de TV8, care a fost necesitatea introducerii acestei reguli pentru presă, purtătorul de cuvânt nu ne-a putut oferi un răspuns. „Dacă eu primesc un răspuns și intru în esență, vă dau răspunsul. N-aș fi vrut să dau răspuns la întrebarea pe care nu o cunosc”, a spus Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Purtătorul de cuvânt nu a putut spune nici cât vor plăti democrații pentru chiria sediului. În fața edificiului stau deja parcate mai multe mașini de lux. Niciun autoturism nu trece însă de pilonii de metal fără permisiunea agenților de pază.

Într-un interviu oferit pentru portalul Deschide.md, realizat în noul sediul al democraților, Vlad Plahotniuc a spus că „partidul s-a extins în ultimii ani”, având „mult mai mulţi primari, departamente noi, oameni noi” și „era nevoie de săli de întruniri funcționale”, unde să-și poată desfășura activitățile, „să nu mai stăm împrăștiați prin sedii diferite, să nu mai închiriem săli în tot felul de locuri când avem întruniri cu colegii din teritoriu”, a spus Plahotniuc precizând că formațiunea va ocupa doar câteva spații din clădire, în timp ce alte încăperi sunt sau vor fi închiriate de terți.

Anterior, fruntașul PD, Andrian Candu, a declarat că noul sediu cuprinde birouri pentru vicepreședinți, spații pentru întâlnirile cu alegătorii și mai multe săli de ședințe. În presă, au apărut câteva fotografii din care se vede că în noua clădire a fost amenajată și o bibliotecă. În sala de ședințe au fost instalate microfoane pentru fiecare vorbitor, iar în sala pentru presă tribuna cu tableta imensă a lui Vlad Plahotniuc a fost deja montata. Clădirea, dotată cu mai multe camere de supraveghere, se află în centrul capitalei, la doar câțiva pași de locuința liderului formațiunii. RISE Moldova a scris că imobilul, care a fost și sediul comuniștilor, a fost vândut unei firme din paradisul fiscal din Belize, controlată de un personaj-cheie din anturajul lui Vlad Plahotniuc. Potrivit sursei, edificiul cu patru niveluri, de 1.500 de metri pătrați, ar avea și un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...