Daneza Caroline Wozniacki, în semifinale la Australian Open

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, numărul 2 mondial, s-a calificat marţi în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Australian Open, după ce s-a impus în trei seturi în faţa spaniolei Carla Suarez Navarro, 6-0, 6-7 (3), 6-2.

Suarez Navarro este locul 39 WTA. Meciul a durat două ore şi 14 minute.

Wozniacki, fost lider mondial, atinge astfel pentru a doua în carieră semifinalele la Australian Open, după 2011, când nu a reuşit să ajungă în ultimul act. Suarez nu a depăşit niciodată sferturile de finală la Australian Open.

Wozniacki o va avea ca adversară în semifinale pe surprinzătoarea belgiancă Elise Mertens, ocupanta locului 37 în clasamentul WTA, care, la prima sa participare la această competiţie de Mare Şlem, a trecut marţi în două seturi, 6-4, 6-0, de ucraineanca Elina Svitolina, favorita numărul 4, într-o partidă disputată marţi la Melbourne.

Caroline Wozniacki şi Karolina Pliskova (Cehia), a şasea favorită, sunt singurele jucătoare care o mai pot detrona pe românca Simona Halep din poziţia de lider al clasamentului mondial din tenisul profesionist feminin, însă ambele trebuie să joace finala turneului Australian Open.

Halep, care anul trecut a pierdut în primul tur la Melbourne, va juca în sferturile primului turneu de Mare Şlem al anului cu Karolina Pliskova, pe care a învins-o de cinci ori în şase confruntări.

Wozniacki e obligată să joace finala la Melbourne pentru a avea o şansă să fie numărul 1 WTA, potrivit site-ului circuitului profesionist feminin. Dacă Halep şi Wozniacki se califică în finală, campioana va pleca de la Melbourne din postura de lider mondial.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...