În ultima săptămână, peste două mii de persoane din Chișinău s-au îmbolnăvit de viroze. Cei mai afectați sunt copiii

sore-throat-940

În ultima săptămână, au fost înregistrate 2 491 cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în comparaţie cu săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 2 049 cazuri. Peste 1 500 de cazuri de boală s-au înregistrat la copiii cu vârsta de până la 17 ani, informează Centrul de Sănătate Publică.

S-au atestat cazuri de boală la 1 563 de copii cu vârsta de până la 17 ani. Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârsta de până la 6 ani – 968 de cazuri, dintre ei 321 sunt copii instituţionalizaţi.

Totodată, în ultima săptămână au fost internaţi 66 de bolnavi, 50 dintre ei fiind copii. Rata copiilor spitalizaţi a constituit 75,8%. De asemenea, morbiditatea din cauza infecţii acute ale căilor respiratorii superioare a crescut cu 17,7%, comparativ cu săptămâna anterioară.

În perioada de raportare,  în municipiu, au fost înregistrate două cazuri de gripă la persoane adulte, dintre care un caz confirmat prin metoda de laborator tip B. În total, de la începutul anului curent (1-21.01.2018), în municipiu, au fost înregistrate cinci cazuri de gripă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente