„eu aleg Moldova”. Participă la Academia Ambasadorilor „ACȚIONEZ” și investește în dezvoltarea comunității tale

About_2

Dacă ești tânăr și dorești să faci o schimbare în societate, atunci Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) te invită să te înscrii pentru Academia Ambasadorilor „ACȚIONEZ”, care face parte din campania socială „eu aleg Moldova”.

Aceasta reprezintă o serie din patru sesiuni de informare și formare a 120 de participanți pentru a deveni generatorii coeziunii sociale în comunitățile lor.

Academia Ambasadorilor „ACȚIONEZ” este spațiul de formare și acțiune a tinerilor cetățeni dornici de a-și investi potențialul în dezvoltarea comunităților lor. „ACȚIONEZ” este adresat tinerilor din centre, consilii și organizații de tineret, cât și lucrătorilor de tineret, formatorilor, profesorilor și bibliotecarilor din diferite localități ale țării.

Cele 4 sesiuni de informare și planificare, fiecare cu durata de trei zile, vor oferi participanților diverse instrumente, metode creative de implicare a tinerilor și a membrilor comunității în care trăiesc pentru realizarea coeziunii sociale, încrederii și bunei înțelegeri în rândul tinerilor prin promovarea participării active.

După sesiunea de informare, participanții „ACȚIONEZ” vor promova mesajele „eu aleg Moldova” în regiunile lor și vor desfășura activități interactive cu și pentru tineri, fiind adevărați ambasadori ai campaniei.

Cine poate participa la atelierele Academiei ambasadorilor „ACȚIONEZ”:

Tineri (studenți, elevi) cu vârsta cuprinsă între 15-25 ani;
Profesori, bibliotecari (cu vârsta de până la 35 ani);
Membri și voluntari activi din ONG-uri de tineret, centre de resurse pentru tineri, consilii locale de tineret.
Criteriile se selecție

Motivația și angajamentul de a promova mesajele campaniei „eu aleg Moldova” în localitate și/sau instituția de învățământ;

Dorința și implicarea în organizarea evenimentelor pentru/cu elevi și tineri din localitate;
Interesul pentru a învăța metode non-formale interactive de lucru și instruire a tinerilor;
Echilibru gender și geografic (raional).

 

Durata și locul de desfășurare: 4 sesiuni de informare și planificare cu durata de 3 zile fiecare vor avea loc în perioadele:

– 15-18 februarie;

– 15-18 martie;

– 29 martie – 1 aprilie;

– 14-17 iunie.

Înscrierea se va face doar pentru o singură sesiune de informare!

Limba de comunicare: Română și Rusă

Cheltuieli aferente sesiunilor: Participarea la eveniment este gratuită. Organizatorii vor acoperi cheltuielile de alimentație, cazare și transport până în Chișinău și retur și transportul comun spre locația de desfășurare a atelierelor.

Pentru a vă înscrie, completați formularul online AICI.

Data limită de aplicare: 4 februarie 2018!

Pentru mai multe detalii o puteți contacta pe Vera Spatari, coordonator logistic, la numărul de telefon 079402172, sau la adresa de e-mail: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente